Saturday, June 14, 2008

Helgi Kringel

200 g võid

50 g pärmi

1 munakollane

ca 2 kl piima/ vedelikku

3-4 spl suhkrut

1 tl soola

2 spl õli

7 kl jahu

Või panna sulama.
Soojendada piim käesoojuseni ning pärm segada vähese suhkruga vedelaks. Lisada piimale pärm, munakollane, sool, osa jahukogusest ning õli ja või. Lisada ülejäänud jahu. Lasta taignal kerkida 1 h.
Rullida taigen lahti, sinna peale panna sulatatud rasvaine, kaneel suhkruga ning rosinad, keerata taigen täidisega rulli nii, et serv jääb peale poole, sealt lõigata taignarull pikkupidi kaheks, mis keerata omakorda palmikuks. Lasta veel kringlil ahjuplaadil kerkida 30 min ning siis ahju 200 kraadi juures 20-25 min.

No comments: