Tuesday, September 23, 2008

Hommikumüsli 4-le

50 g võid

125 ml vett

soola

300 g suuri kaerahelbeid

85 g pähklisegu

50 g kookoshelbeid

1 tl vanilliekstrakti

85 g kuivatatud marju ( rosinad, jõhvikad)

(1 spl suhkrustatud ingverit)

serveerimiseks jogurtit, mangot, mustikaid


1 Pane või, mesi ja näpuotsatäis soola madalasse kastrulisse ja sulata segu mõõdukas kuumuses. Kalla suurde kaussi kaerahelbed, pähklid, kookoshelbed ja vanilliekstrakt, lisa sulatatud või ning sega kõik korralikult läbi.
2 Soojenda ahi 180 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga või määri võiga. Vala müslisegu pannile ning lükka lusikaga ühtlaselt laiali. Pista 10 minutiks ahju. Võta plaat välja ja sega ettevaatlikult müslit- just ääred kipuvad esimesena pruunikaks minema.
Küpseta veel 5-10 minutit, et kaerahelbesegu omandaks kuldse tooni. Tõsta müsli ahjust ning sega kuivatatud marjade ja hakitud suhkrustatud ingveriga.
Jahuta segu. Õhukindlas purgis seisab isetehtud müsli kuu aega.
Soovitus:
Müsli kõvale sobib vürtsikas tee. Selle jaoks kuumuta kastrulis 500 ml vett ja sama palju piima. Lisa 1 kaneelikang ning 8 nelgi- ja 8 kardemonitera. Aja keema, tõsta seejärel tulelt ja lase 10 minutit tõmmata. Kuumuta vedelik uuesti keema ja vala siis 4 teepaki või 8 teelusikatäie teepuru peale. Pärast kolmeminutilist tõmbamisaega eemalda teepakid või ouru. Serveeri koos suhkruga.

No comments: